E.C. Kelly blogja

E.C. Kelly blogja

2012. december 26., szerda

Érdekességek - Remények frontja


Kedves Olvasóim !


Szeretném megköszönni a könyvemhez érkezett összes hozzászólást, mellyel nagy örömet okoztatok. Hálám jeléül alább olvashattok néhány érdekességet a Remények frontjával kapcsolatban :)

- Waleria visszatérő, rossz álmának helyszínéhez az ötletet a budapesti Dohány Utcai Zsinagógához tartozó sírkert szolgáltatta.

- Richard halála sokáig „kísértett” a regény írása közben, sokat vívódtam, hogy jó „ötlet” volt-e kiírni a történésekből. 

- Az eredeti tervek alapján Felicjan Warczynski életét vesztette volna a markleebergi munkatáborban, de mivel a történet megkövetelte egy fiatal férfi feláldozását (Richard), több ifjúnak már nem akartam ilyen szomorú sorsot szánni. 

- Az Eberhardt orvos dinasztiával az orvosok és az ő életmentő, gyógyító tevékenységük iránt érzett tiszteletemnek adtam hangot.

- A regény egyetlen, valós szereplője Erich Hoepner, aki előtt úgy érzem, nem lehet elégszer tisztelegni.

- A regény megírása előtt és alatt nem tanulmányoztam pszichológiai szakirodalmat, ennek ellenére meglepően jól sikerült a háborús veterán Sebastian Eberhardt emlékbetöréses, tudat-beszűküléses, rémálmokkal kísért tüneteit érzékeltetni.

- Anna von Hagel kedvenc parfüm márkája az Elizabeth Arden, mely egyben Hitler társának, Eva Braunnak is a kedvence volt.

- Coёtquidanban, Odilo a Bűn és bűnhődés című regényt olvassa Dosztojevszkijtől, mely egyben az én egyik kedvenc regényem is.

- A Remények frontja eredeti címe Adlerabzeichen – Felségjel lett volna.

- Az Epilógusban Odilo és Blanche calvadost isznak. Részemről ez tisztelgés Erich Maria Remarque előtt, aki gyakran szerepeltette háborús regényeiben ezt az italt.

- Az adatgyűjtés és a regény megírása közel 5 és fél évet vett igénybe.



Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt
és sikerekben gazdag 2013-as esztendőt kívánok!


E.C. Kelly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése